JUELFRYD – IBU 26 / EBC 50

Jule Ale

UDSEENDE

Flot mørkebrun øl med holdbart skum.

AROMA

Maltsødme med karamel. Duften fra julens krydderier anes i øllet.

smag

Behagelig blød smag af karamel med bitterhed og noter fra bla. nelliker, kanel og amaretto.

ØL OG MAD

Særdeles godt til julens retter. Både de kolde og de varme. Og naturligvis et ’must-have’ til julefrokostens mange retter.

Historie

Ved en landsdækkende hvid jul forståes at mindst 90% af Danmark er dækket af et 5 cm lag sne juleaften om eftermiddagen. Med denne definition af hvid jul, har der kun været 9 tilfælde siden 1900 i Danmark, og der går derfor statistisk 12 år mellem hver hvid jul.

det siger andre om øllet

Ølbloggen Ugensoel: ”Mørk brun øl med ristede malte, karamel og toffee noter. Smagen er let sødlig, men har også en dejlig medium bitterhed, som sørger for god balance i øllen – der er godt lavet – og, jeg tror, den vil passe godt til alle de danske juleretter”. Ølbloggen Beerman_dk: ”I virkeligheden en Imperial Brown Ale med såkaldte julekrydderier, og den passer rigtig fint til risengrød”. Ølbloggen Tidtilenøl: ”En mørk ale med lysebrunt skum. Der er tilsat rosin, sirup og appelsin, samt nogle udefinerlige krydderier. Man fornemmer de sødlige og de mørke frugter i aromaen. Måske derfor forventede jeg og mere fylde i øllet, end der er. Det er en let krop, sikkert pga kuldioxiden”. Ølbloggen Oelblog.dk: ”En bedre komponeret og mere harmonisk udgave af Tuborg/Carlsbergs Snebajer.