Øl og mad

GODT ØL TIL LÆKKER MAD

Når du skal vælge øl til din mad, er der nogle overordnede retningslinjer: Kraftig øl til kraftig mad og let øl til let mad. Det er vigtigt, at være opmærksom på, om retten er fed. Så kræves der en øl. som kan give maden modsvar. Kraftigt øl neutraliserer fedmen ved at “rense” ganen.

Øl er også meget velegnet i selve tilberedningen af maden: Som krydderi – til at neutralisere fedmen, til at braisere, til marinering, som element i saucer og sammenkogte retter, til at levere bitterhed i flydende form og til mørning af kød.

ØLGUIDE – den perfekte ledsager til mad

Kraftig mad: Stærkere øl, f.eks. stærk pilsner, luksusøl/guldøl

Lettere mad: Lettere øl, f.eks. pilsner eller classic

Lyse retter: Lyse øl, f.eks. hvedeøl, letøl eller pilsner

Mørke retter: Mørke øl, f.eks. lager, classic eller mørke luksusøl

Søde retter: Sødlige øl, f.eks. porter eller stout.